Zgrajeno na tradiciji in z vizionarskim pristopom
v prihodnost

Naša zgodba se je pričela v dolini Lipnica, ki je poznana po proizvodnji ur. Danes, skoraj 70 let kasneje smo iskan ponudnik mehatronskih rešitev mednarodni bazi strank.

Ustanovljeno na tradiciji.
Podjetje Iskra Mehanizmi je bilo ustanovljeno leta 1956, takrat še kot del podjetja Iskra, ki je imelo sedež v Kranju. V podjetju je takrat potekala proizvodnja telefonskih števcev, številčnikov za števce električne energije, relejev in ur. Dolina Lipnica je bila takrat znana po fini mehaniki, ure so tu izdelovali že v 19. stoletju.
Vstop v dobo transformacije.
Kasneje je podjetje Iskra Mehanizmi še naprej izdelovalo številčnike in telefonske števce, obstoječim programom pa smo pričeli dodajati lastne izdelke. Med njimi so bili na primer urni števci, pulzni števci, registri in različni mehanizmi. TI izdelki so se razvijali predvsem v sodelovanju z znanimi evropskimi podjetji, kot so Ivo, ITT, Siemens, Legrand, Hechinger….
Prvi koraki proti novemu poslovnemu modelu.
Spremembe na trgu v zgodnjih 90. letih so od nas zahtevale razširitev proizvodnega programa. Podjetje se je sočasno reorganiziralo v delniško družbo s tremi poslovnimi enotami. V tem času je podjetje vzpostavilo uspešna partnerstva s podjetjema Philips in Bosch.
Kaj prinaša prihodnost…
Danes podjetje Iskra Mehanizmi sodeluje s kupci v segmentih avtomobilizma, skrbi za zdravje, pametnih domov in industrije. Z jasno strategijo in osredotočenostjo na kupce, smo v 2021 z selitvijo na novo strateško lokacijo, v bližini nacionalnega letališča na Brniku, dosegli mejnik v zgodovini podjetja. Ta odločitev je jasen signal, da se osredotočamo na rast in razvoj ter da želimo v nadaljevanju še nadgraditi sodelovanje z našimi kupci.