IM sponzor letošnje Akademije strojništva

23. novembra je v ljubljanskem Cankarjevem domu potekala tradicionalna Akademija strojništva. Dogodek združuje akademike, gospodarstvo in vladne predstavnike pod eno streho in se s podelitvijo nagrad pokloni izstopajočim posameznikom na področju inženirstva.

Akademija strojništva, v organizaciji Zveze strojnih inženirjev Slovenije, v sodelovanju z Gospodarsko zbornico, Združenjem kovinske industrije ter s Fakulteto za strojništvo v Ljubljani, svojo tradicijo ohranja že več kot desetletje ter tako vzpodbuja povezovanje inženirjev in opozarja na pomembnost inženirskega poklica.

IM že vrsto let podpira izvedbo dogodka, saj izjemno visoko cenimo in vrednotimo znanje slovenskih inženirjev, hkrati pa podpiramo izobraževanje in razvoj mladih na tem področju.

Na dogodku je potekala tudi okrogla miza, v kateri so svoj pogled na trenutne razmere ter svoje izkušnje delili številni slovenski gospodarstveniki, med njimi tudi izvršni direktor IM, gospod Marjan Pogačnik. Na vprašanje, kako vidi trajnostni razvoj v povezavi z lokalizacijo in globalizacijo, je pojasnil: “Menim, da je treba trajnost obravnavati na globalni ravni, vendar pa moramo upoštevati tudi vse večji trend lokalizacije, zlasti v smislu personalizacije. Prihodnost ne bo temeljila na velikih količinah določenega izdelka, temveč na bolj personaliziranih izdelkih in storitvah. Tako bosta lokalizacija in samooskrba dobili nov zagon”.